EEN VIRUS IN DE LUCHTWEGEN, WAT NU?

24-01-2019



In ons vorige blog, alweer een tijdje geleden, schreven we over ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. Heb je deze blog niet gelezen? Klik dan hier.

We vertelden over antibiotica als middel tegen bacteriën. Maar antibiotica werkt niet tegen virale infecties! Kun je dan niets doen tegen zo'n virale besmetting bij een luchtweginfectie? Het advies zal dan zijn: "uitzieken". Hieronder geven we je wat tips om de periode ''uitzieken'' zo kort mogelijk te laten zijn.

  1. Neem voldoende vocht tot je. Dit is met name belangrijk voor een goede functie van de slijmvliezen. Dit voorkomt dat deze indrogen en ziekteverwekkers nog meer kans krijgen om toe te slaan. 
  2. Denk aan goede basisvoorwaarden: bijvoorbeeld de rust/bewegen balans. Dat wil zeggen: wissel rust met bewegen af en rust niet te lang en beweeg niet te lang achter elkaar. Als je langer op bed ligt zorg je voor een minder goede functie van de longen. En een minder goede functie van de longen en ademhaling zorgt voor minder goede afvoer van slijm. 
  3. Eet goed. Goede voeding helpt het immuunsysteem om optimaal te functioneren. En dat is weer belangrijk om de virale ziekteverwekkers aan te pakken. 
  4. Zorg voor een goed handhygiëne. Virale infecties zoals bijvoorbeeld de griep verspreiden zich in de lucht door minuscule druppeltjes vocht (hoesten, niezen) of door contact: handen en handgrepen zijn manieren om het virus te verspreiden. De handen komen in contact met de slijmvliezen (even langs de mond strijken met hand). 

  5. Door de woon/slaapruimte regelmatig te beluchten is de kans dat iemand weer door het virus besmet wordt weer een beetje afgenomen. 

Al met al veel dingen die je zelf kunt doen en zelf in de hand hebt....beterschap!! 

Volgende keer gaan we jullie iets vertellen over ons nieuwe longcentrum en de behandelingen die we daar doen. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin